Aký vybrať gril?
to je asi najčastejšia otázka, my sa vám budeme snažiť odpovedať:
V strednej a východnej Európe sú asi najrozšírenejšie grily na drevo či drevené uhlie. Chýbajúca ponuka iných druhov grilov nám vštepila: "grilovanie je najchutnejšie na klasickom grile". Grily na drevené uhlie majú nesporne veľa výhod, medzi ktoré patrí nižša obstarávacia cena alebo prirodzená vôňa spáleného dreva.
V dnešnej dobe si však môžeme vybrať aj zo širokej ponuky plynových či elektrických grilov. Plynové grily zahrňujú nespornou radou výhod. Plynové grily je možno v dnešnej dobe kúpiť už za veľmi prijateľné ceny, môžeme ich používať ako v otvorených tak uzavretých priestoroch vďaka tomu, že plynové grily nevytvárajú značný dym, ktorý poznáme u grilov na drevo či drevené uhlie. Môžeme si vychutnať grilovanie kedykoľvek a kdekoľvek, vychutnať si grilované pokrmy pripravené na lávových kameňoch, keď pri vložení malých vetvičiek listnatého stromu dosiahnete rovnakého efektu vôňe spáleného dreva ako u klasických grilov na drevené uhlie. Tohto efektu je možné dosiahnuť aj použitím "dymové soli", ktorá je už dnes bežne k dostaniu. Grilovať pokrmy na plynovom grile na žulové či liatinovej doske je zážitkom pre svoju rýchlosť a efektivitu grilovania. Medzi ďalšie nesporné výhody plynového grilu je rýchlosť resp. pripravenosť na použitie, grilovať sa dá prakticky ihneď, kedy nám odpadá zložité zapaľovania a stratený čas ohrevom dreveného uhlia. Nebojte sa používať plynový gril napríklad na balkóne panelového domu, alebo si môžete zakúpiť interiérové plynové grily pekného dizajnu, ktoré vám nebudú hyzdit vašu jedáleň či kuchyni.
Podobné využitie ako plynové grily majú tiež grily elektrické, ktoré sú však vhodné najmä do interiérov aj keď niektoré druhy elektrických grilov sú už uspôsobené aj pre vonkajšie využitie.
Aké grilovanie je nezdravějšie?
Na túto otázku nemožno jednoznačne odpovedať, avšak najviac karcinogénnych látok vzniká pri grilovaní na dreve či drevenom uhlí. Grilovanie ako také sa v dnešnej dobe zrovna za zdravé nepovažuje však náš názor je odlišný, veríme, že vo väčšine aglomerácií sveta je oveľa viac škodlivých látok v ovzduší, ktoré nám škodia než skonzumujeme grilovaním.
Grily značky KEMPER GROUP sú produkty najvyššej kvality, naším cieľom je vám ponúknuť kvalitný gril za rozumnú cenu.
to je asi najčastejšia otázka, my sa vám budeme snažiť odpovedať:
V strednej a východnej Európe sú asi najrozšírenejšie grily na drevo či drevené uhlie. Chýbajúca ponuka iných druhov grilov nám vštepila: "grilovanie je najchutnejšie na klasickom grile". Grily na drevené uhlie majú nesporne veľa výhod, medzi ktoré patrí nižša obstarávacia cena alebo prirodzená vôňa spáleného dreva.
V dnešnej dobe si však môžeme vybrať aj zo širokej ponuky plynových či elektrických grilov. Plynové grily zahrňujú nespornou radou výhod. Plynové grily je možno v dnešnej dobe kúpiť už za veľmi prijateľné ceny, môžeme ich používať ako v otvorených tak uzavretých priestoroch vďaka tomu, že plynové grily nevytvárajú značný dym, ktorý poznáme u grilov na drevo či drevené uhlie. Môžeme si vychutnať grilovanie kedykoľvek a kdekoľvek, vychutnať si grilované pokrmy pripravené na lávových kameňoch, keď pri vložení malých vetvičiek listnatého stromu dosiahnete rovnakého efektu vôňe spáleného dreva ako u klasických grilov na drevené uhlie. Tohto efektu je možné dosiahnuť aj použitím "dymové soli", ktorá je už dnes bežne k dostaniu. Grilovať pokrmy na plynovom grile na žulové či liatinovej doske je zážitkom pre svoju rýchlosť a efektivitu grilovania. Medzi ďalšie nesporné výhody plynového grilu je rýchlosť resp. pripravenosť na použitie, grilovať sa dá prakticky ihneď, kedy nám odpadá zložité zapaľovania a stratený čas ohrevom dreveného uhlia. Nebojte sa používať plynový gril napríklad na balkóne panelového domu, alebo si môžete zakúpiť interiérové plynové grily pekného dizajnu, ktoré vám nebudú hyzdit vašu jedáleň či kuchyni.
Podobné využitie ako plynové grily majú tiež grily elektrické, ktoré sú však vhodné najmä do interiérov aj keď niektoré druhy elektrických grilov sú už uspôsobené aj pre vonkajšie využitie.
Aké grilovanie je nezdravějšie?
Na túto otázku nemožno jednoznačne odpovedať, avšak najviac karcinogénnych látok vzniká pri grilovaní na dreve či drevenom uhlí. Grilovanie ako také sa v dnešnej dobe zrovna za zdravé nepovažuje však náš názor je odlišný, veríme, že vo väčšine aglomerácií sveta je oveľa viac škodlivých látok v ovzduší, ktoré nám škodia než skonzumujeme grilovaním.
Grily značky KEMPER GROUP sú produkty najvyššej kvality, naším cieľom je vám ponúknuť kvalitný gril za rozumnú cenu.